Expositie Kaeskoppen

Kaeskoppenstad is inmiddels een bekend fenomeen in Alkmaar en omstreken. Iedereen die eerder door Kaeskoppenstad heeft gelopen herkent de personages. Prachtig, al die types en markante koppen. Het inspireerde Ron Janssen, die schilderles geeft in De Eenhoorn, tot een nieuwe activiteit voor zijn leerlingen.  Ze gingen portretten schilderen van de Kaeskoppen. De cursisten waren enthousiast, sommigen volgden eerst een korte cursus portretschilderen en iedereen ging aan de slag.

 

Dit jaar is Kaeskoppenstad op 3 en 4 juni en De Sociëteit aan het Luttik Oudorp ligt midden in het Kaeskoppenstadgebied en heeft speciaal voor dit weekend een gezellige terras. Dé locatie dus voor deze prachtige expositie. Er  hangen zo’n twintig sprekende portretten, die ook allemaal te koop zijn.  De opbrengst komt ten goede aan de activiteiten van Stichting Binnenstadscentrum, voor en door bewoners van de binnenstad.

Kijk je ogen uit.
Loop even binnen bij de Sociëteit en kijk je ogen uit.  En zoek ‘de koppen’ daarna op in de stad, het belooft een feest van herkenning te worden.
Ook op andere dagen is de expositie te bekijken. De Kaeskoppen-expostie is te zien de maand mei t/m half juni te zien.
Openingstijden van de  Sociëteit: maandag t/m donderdag van 10.00-16.00 uur.