Kent u verhalen over de vroegere bewoners  van uw huis? Wij ontmoeten graag bewoners van Luttik Oudorp, Verdronkenoord en omgeving die deze verhalen en foto’s met ons willen delen.
Het geheugen van de Binnenstad gaat in 2019 verhalen ophalen bij de huidige bewoners van de Binnenstad. In sommige gevallen komen we ook verhalen brengen, want de werkgroep van ‘Het geheugen van de binnenstad’ weet intussen al heel wat over de huizen en hun bewoners in deze omgeving, mede door de gesprekken met oud-bewoners in 2018

 

Verhalen van én voor buurtbewoners
Soms vindt de werkgroep van het Geheugen van Binnenstad  extra informatie in oude krantenartikelen uit het regionaal archief. Ook met hulp van de historische vereniging komen er regelmatig prachtige weetjes en leuke anekdotes over huizen en hun bewoners boven tafel.
De verhalen en foto’s  laten we te zijner tijd ook graag horen en zien aan andere belangstellenden, bijvoorbeeld via het verhaal van de maand, een tentoonstelling of een verhalenmiddag voor belangstellenden. Zo kunnen buurtbewoners elkaar en de buurt (nog beter) leren kennen.

Doet u mee? Graag aanmelden bij De Sociëteit
Heeft u verhalen of foto’s over de vroegere bewoners van uw huis? Kent u misschien buren die hiervoor in aanmerking komen?  Wilt u aansluiten bij onze werkgroep en meehelpen om de verhalen te verzamelen. Laat het ons weten!
U kunt zich aanmelden via De Sociëteit, telefoon: 072 5114715.
Via mail: scwsocieteit@binnenstadscentrum.nl
U kunt ook langskomen en aanschuiven bij onze wekelijkse verhalentafel, elke donderdag tussen 10 en 12 uur.
We zijn benieuwd naar uw verhaal. Graag tot ziens!