Under Current Jazztrio

Vrijdagavond 6 december speelt de internationale jazzformatie Undercurrent Trio in Podiumcafé De Brouwerij. Undercurrent kent een Argentijnse drummer Marcos Baggiani en gitarist Guillermo Celano en een Nederlandse saxofonist Iman Spaargaren. Tijdens hun sfeervolle en opzwepende optredens komen de Argentijnse passie en de Calvinistische nuchterheid bijeen.

Undercurrent Trio biedt een breed scala aan verschillende stemmingen. De drie aan elkaar gewaagde muzikanten verkennen boeiende en meeslepende composities door veel vrijheid te nemen. Door sterk samenspel en gepassioneerde improvisaties weten zij het publiek direct mee te nemen in hun muzikale zoektocht. De ongebruikelijke mix van instrumenten van klarinet, basklarinet, tenorsaxofoon, gitaar en drums biedt de luisteraar een fris en meesslepend geluid. Het gebruik van muzikale ruimte is een sterk punt van het trio.

De improjazz-avond is een samenwerking van De Brouwerij en SBS Jazz. Samen verzorgen zij in het seizoen 2019/2020 een zestal niet alledaagse en enigszins scheurende jazz-avonden. De jazzformatie Undercurrent pakt prima in deze reeks.

De avond begint om 20.30. Entree is € 7,50 en de kassa is open vanaf 19.30 uur.

Podiumcafé De Brouwerij is te volgen op facebook: podiumcafedebrouwerij