Expositie ‘Op de ruimte’ in De Sociëteit

Schilderes Marijke van Diest exposeert in ontmoetingscentrum De Sociëteit. De schilderijen van Marijke vallen vooral op door een uitbundig en meestal onrealistisch kleurgebruik. Ze schildert onder andere geabstraheerd figuratief waaronder het schilderij
‘Hermien.’ Dit schilderij is haar ‘paradekoetje’ en is ook te zien in de Sociëteit.

Forse schilderijen
De expositie voor De Sociëteit is verder samengesteld uit schilderijen die spontaan ontstonden door de horizon als uitgangspunt te nemen en intuïtief te schilderen met dikke kwasten en grote klodders. Dit resulteerde in forse schilderijen met geabstraheerde landschappen en zeegezichten. Marijke heeft deze serie ‘Op de ruimte-schilderijen’ genoemd vanwege de grote ruimtelijke werking.
Het materiaal dat ze gebruikt is hoofdzakelijk acrylverf. Deze synthetische verf droogt in korte tijd waardoor er snel doorgewerkt kan worden en de spontaniteit van het schilderen bewaard blijft.

Wie, waar en wanneer?
Wie: Marijke van Diest woont in Alkmaar, schildert vanaf 1993 en heeft zich via diverse leermeesters ontwikkeld. Ze werkt graag in opdracht en geeft workshops voor beginners.
Waar: Ontmoetingscentrum De Sociëteit, Luttik Oudorp 78 te Alkmaar
Wanneer: 30 november 2018 tot 29 januari 2019.