EenzaamheidNieuws

Hoe gaat het met 'de vele gezichten'?

Stap 1 was de informatie rondmailen over het thema voor 2021: ‘De vele gezichten van eenzaamheid’ Deze brief is in blog 1 terug te lezen.  We hebben de brief verspreid in het netwerk van De Sociëteit. Ruim een maand later begint er wat op gang te komen. Vrijwilligers uit ons netwerk hebben belangstellend gereageerd op onze uitnodiging om mee te denken en bij te dragen. Meedenkers en -doeners hebben  zich gemeld om samen met ons het thema verder te verkennen en uit te werken, op allerlei manieren en net zo divers als ‘de vele facetten van eenzaamheid’. Er zijn vrijwilligers die bijdragen willen leveren voor onze blogs. Met anderen, zoals de Brouwerij en de vakdocenten van Filosofie en Kunst kijken zijn we ideeën aan het uitwisselen.

Rondetafelgesprek nr. 1

Er werd een ronde tafel op de kop getikt bij de kringloop en onze ‘huiskunstenaar’ gaat het tafelblad vormgeven met plaatjes bij het thema eenzaamheid én de spiegel ervan.
Hieraan gaan straks de Rondetafelgesprekken plaatsvinden.
We hebben een fijn gespreksleider gevonden en ook zijn er al een paar gasten voor het eerste rondetafelgesprek die hun medewerking hebben toegezegd. Het eerste rondetafelgesprek zal gaan over Vriendschap en eenzaamheid, in het kader van de internationale dag van de vriendschap (30 juli). Een liedjesmaker gaat voor ons een muzikale sketch maken bij dit thema.
En we organiseren de filmopnames, want we kunnen de Rondetafelgesprekken doen, maar voorlopig zonder publiek. Door het gesprek op te nemen en online te zetten, hopen we de mensen toch te bereiken.

In gesprek

En ondertussen zijn we in gesprek met elkaar over eenzaamheid: Wat is eenzaamheid voor jou? (Her)ken je eenzaamheid, bij jezelf of in je omgeving? En wat is voor jou het tegenovergestelde van eenzaamheid? De eerste stap: het bespreekbaar maken van eenzaamheid en bewustwording is begonnen, in kleine kring, en levert boeiende gesprekken op. Later zullen we daar meer over vertellen in een van de blogs.
Kortom: er is een bijzondere dynamiek losgekomen door onze uitnodiging en dat lijkt ons een mooie en goede start. Wordt vervolgd…