Je kind “On-het-Linetje”

Informatieavond voor ouders over online gedrag en risico’s

Wat weten ouders nou eigenlijk van het sociale media leven van hun kind? En hoe kunnen we onze kinderen helpen “gezond” met media om te gaan? Deze vragen vormen de rode draad van de  interactieve “ouderavond” in Ontmoetingscentrum de Sociëteit, op 10 december van 19:30 tot 21:00 uur.

Ouders van jongeren weten lang niet altijd wat hun kinderen meemaken op sociale mediakanalen. En laten we wel zijn, dat is ook haast onmogelijk! De meeste ouders maken ook gebruik van Whatsapp, Facebook en soms ook Instagram en Snapchat. Over het algemeen houden jongeren er een andere vorm van communicatie op na dan volwassenen. Daarnaast is het heel handig, maar tevens een enorme verantwoordelijkheid én een risico, om de hele wereld in je handpalm te hebben. Cijfers en ervaring wijzen uit dat de sociale druk, die (a)sociale mediakanalen, teweegbrengen nogal veel doet met jongeren. De actuele sociaal maatschappelijke maatstaaf lijkt lastig na te streven voor jongeren, maar ook volwassenen.

Hoe kunnen ouders een gezonde richting geven aan online gedrag? Dat is een vraag die geregeld naar boven komt. Op 10 december organiseert LINK Projecten i.s.m. Stichting Binnenstadscentrum een interactieve thema bijeenkomst over Sociale Media. In een laagdrempelige quiz-vorm passeren meerdere onderwerpen, zoals Sociale Media platformen, risico’s, sexting en grooming, juridische aspecten, en handvatten om daar als ouder mee om te gaan.

Meld u gratis aan voor de thema-avond via info@binnenstadscentrum of via whatsapp (06-54955672). Neem je smartphone mee, om deel te nemen aan de quiz en kans te maken op een leuke prijs. I.v.m. beperkte parkeergelegenheid wordt geadviseerd om met de fiets, of openbaar vervoer te komen. Indien u met de auto komt, zijn de Karpertongarage en de Schelpenhoekgarage de dichtstbijzijnde openbare parkeergelegenheden.