De Sociëteit is een ontmoetingscentrum in hartje Alkmaar met als doel mensen bij elkaar te brengen. Ontmoeten, van elkaar leren en samen optrekken staan in de Sociëteit voorop. Iedereen is welkom voor een drankje en een praatje.
Het sfeervolle negentiende-eeuwse pand biedt onderdak aan allerlei activiteiten en initiatieven. De Sociëteit is een trefpunt voor diverse gezellige, leerzame of zakelijke bijeenkomsten. Het activiteitenprogramma biedt dan ook een variatie aan workshops, cursussen en evenementen.

De Societeit aan het Luttik Oudorp

Door en voor bewoners

In de Sociëteit zet een enthousiaste, gedreven en bekwamen groep vrijwilligers zich in, met ondersteuning van een aantal betaalde krachten. De Sociëteit ondersteunt en faciliteert graag nieuwe ideeën en initiatieven. Voorbeelden zijn Brei!, de Schrijfgroep , de Verhalentafel en het Geheugen van de Binnenstad.

Daarnaast is het mogelijk om een zaal te huren voor eigen activiteiten.

De Sociëteit is een onderdeel van Stichting Binnenstadscentrum. Begin 2015 is de huur van het pand overgegaan naar de Stichting Binnenstadscentrum. Deze Stichting beheert en exploiteert ook wijkcentrum De Eenhoorn en Ontmoetingscentrum De Blekerij.

Wij zijn een ANBI. Voor meer informatie over onze ANBI status kunt u kijken op http://www.binnenstadscentrum.nl