Het geheugen van de BinnenstadNieuws

Met trots presenteert de werkgroep het tweede tijdschrift van Het Geheugen van de Binnenstad. Gestimuleerd door de vele enthousiaste reacties van bewoners op het eerste tijdschrift (mei 2019) zijn de vrijwilligers van De Sociëteit doorgegaan met het vastleggen van de verhalen, die gebaseerd zijn op gesprekken met oudere en nieuwere bewoners in hartje Alkmaar.

Voor & door bewoners
De elf verhalen zijn gebundeld met prachtig beeld- en archiefmateriaal in tijdschrift II.
Voor buurt- en generatiegenoten is het één grote herkenning en voor nieuwe stadsbewoners en andere belangstellenden een mooie bron van informatie over hoe het leven vroeger was in de binnenstad.
‘Mede dankzij St.Binnenstadscentrum en financiering van het bewonersinitiatief van de regiegroepen kon dit tijdschrift weer gemaakt worden,’ vertelt Ron Janssen, buurtbewoner en enthousiast deelnemer van de werkgroep. ‘Maar natuurlijk ook dankzij de enthousiaste inzet van alle vrijwilligers en buurtbewoners die hebben meegewerkt aan Het Geheugen van de Binnenstad.’

Persoonlijke overhandiging
Zondag 13 september is het tijdschrift persoonlijk overhandigd aan de geïnterviewden uit tijdschrift II. In de loop van september volgt de huis aan huis verspreiding op Luttik Oudorp, Verdronkenoord en St. Annastraat -waar de verhalen zich afspelen- en krijgen alle vrijwilligers die betrokken zijn bij De Sociëteit een exemplaar.

Te koop in De Sociëteit
Tijdschrift II is vanaf 14 september te koop voor € 5 bij De Sociëteit. Ook zijn er nog enkele exemplaren van het eerste tijdschrift te verkrijgen.
Bestellen kan via telefoon: 072 51 14 715 of mail: societeit@binnenstadscentrum.nl

Vanwege de Corona kunt u niet zomaar binnenlopen en alleen op afspraak in De Sociëteit terecht.