Groene golf in de binnenstad
De afgelopen jaren  is een werkgroep actief geweest. Zij hebben bewoners van de binnenstad enthousiast gemaakt en  ondersteund om te gaan Verticaal tuinieren. En met succes! De één na de andere straat ging aan de slag om met elkaar een plantdag te organiseren, samen met de buren aan het werk om de straat op te fleuren. Er is twee keer een prachtig geldbedrag binnengehaald  via ‘Het bewonersinitiatief’ van de gemeente Alkmaar waarmee de initiatieven uitgevoerd konden worden. Ook haalden de bewoners eigen bijdragen op bij hun buren. De Sociëteit ondersteunde en faciliteerde dit project en was de thuisbasis voor de vrijwilligers van Verticaal tuinieren.

Ook zin om de straat op te fleuren, samen met uw buren?
Bewoners die in de toekomst ook graag aan de gang willen met Verticaal tuinieren, kunnen profiteren van de opgedane kennis en ervaringen. U bent van harte welkom voor informatie in De Sociëteit. Neemt u contact op via scwsocieteit@binnenstadscentrum.nl

De straten die hebben meegedaan en intussen ‘veel bekijks’ trekken:
2018 Nieuwstraat en St. Annastraat
2017 Fnidsen + een vervolgactie in St. Jacobstraat
2016 St. Jacobstraat, Keizerstraat en het Veneetsehof

Waarom ‘creatief tuinieren op de vierkante centimeter’?
Verticaal tuinieren wordt ook wel stadstuinieren genoemd of zoals een deelneemster het mooi verwoordde: ‘Het is creatief tuinieren op de vierkante centimeter.’ En dat komt goed uit in de smalle straten van de binnenstad! En waarom?

  • Omdat het je straat en je huis mooier maakt
  • Omdat buren elkaar (meer) ontmoeten: ‘We doen dit samen.’
  • Omdat je ervan kan eten (als dat is wat je wilt)
  • Omdat ook vogels en bijen het een prima idee vinden
  • Omdat het bijdraagt aan het tegengaan van ‘hitte-eilanden’
  • Omdat het de waterhuishouding kan verbeteren