Vrijwilligerswerk

De Sociëteit zoekt diverse vrijwilligers. We zijn op zoek naar mensen die wekelijks een paar uur willen besteden aan het ontmoetingscentrum dat volop in ontwikkeling is.

*Voor Food&Film zijn we op zoek naar mensen die met elkaar het Food&Film-team willen vormen. Werkzaamheden van het team zijn: de films uitzoeken, zorgen voor de bezetting op de avond zelf en zorgen dat er iemand kookt.

*Wie wil één keer per maand koken voor de Zondagse lunch? Het koken doe je altijd met z’n twee en het is dankbaar werk, want de gasten zijn er heel blij mee.

*Extra medewerkers zijn van harte welkom bij Het Geheugen van de Binnenstad om te interviewen, uittypen van geluidsopname van de interviews, het verhaal van de maand schrijven n.a.v. de interviews of in het regionaal archief zoeken naar extra informatie
– een actief en meedenkend secretaris, elke donderdag van 10-12 uur: samen met de werkgroep ideeën uitwerken en coördineren van activiteiten, acties en afspraken bijhouden, etc.

* Thema 2019  Op verhaal komen
Verhalenmiddag op zondagmiddag
Buren met  bijzondere verhalen komen vertellen en de buurt mag komen luisteren met lekkere hapjes, van ca. 15.00-18.00 uur.  Vier á vijf bijeenkomsten per jaar.
We zoeken vrijwilligers voor:
– de catering (voorbereiden hapjes, bediening op de middag zelf, opruimen)
– mede-organisatie van de middagen: ideeën, benaderen mensen, regelen benodigdheden. Op de middagen zelf klaarzetten ruimte, ontvangst bezoekers, techniek: beamer, geluid e.d., opruimen. We gaan in januari van start!

*Schippersweekend 26,27 en 28 juli . In dit weekend ligt de gracht van Luttik Oudorp vol met oude boten. De schippers en de organisatie gebruiken De Sociëteit als hun veilige haven
We zoeken: mensen die achter de bar willen werken, op de dagen zelf én mensen die activiteiten willen organiseren rond dit thema. We beginnen al vroeg in 2019 met plannen maken en komen regelmatig (1x per maand?) bij elkaar voor de uitwerking.

*Verder is er nog plek voor:
– gastvrouw of -heer op dinsdagavond en op woensdagochtend
– PR-medewer(st)er voor diverse werkzaamheden