De Sociëteit zoekt diverse vrijwilligers die zich graag willen inzetten voor dit prachtige en gezellige ontmoetingscentrum in hartje binnenstad. We zijn op zoek naar mensen die een deel van hun vrije tijd willen besteden aan het ontmoetingscentrum dat volop in ontwikkeling is. De werkzaamheden, tijden en frequentie gaan in goed overleg en sluiten aan bij uw persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
We vertellen u graag meer.

Vrijwilligers vacatures

klik op het plusje om meer te lezen

Gastvrouw/heer

Tijdens de activiteiten is de gastvrouw/heer op de woensdagochtend van half 10 tot 12 uur. Je bent aanspreekpunt voor vragen, zorgt voor de koffie, thee of andere drankjes en maakt nieuwe bezoekers wegwijs.

Kookliefhebber

Voor onze lunch op zondag ( één keer in de twee weken) zijn we op zoek naar een kookliefhebber.

In De Sociëteit kan men met buurtgenoten genieten van een heerlijke lunch, die gelijkwaardig is aan een warme maaltijd. De lunch bereid je met z’n tweeën klaar.

Barmedewerker

Voor avonden door de week en in de weekenden. In het weekend betreft het feesten, hier staat een vrijwilligersvergoeding tegenover.

Op verhaal komen

1.Programmering van vier zondagmiddagen
De Sociëteit is op zoek naar vrijwilligers die zich in wil zetten voor het programma op zondagmiddagen. ‘Op verhaal komen’ geeft buren met een bijzonder verhaal zo’n vier  keer per jaar een podium. Buren uit de binnenstad kunnen elkaar (nog) beter leren kennen, onder het genot van een drankje en een hapje.
De vrijwilligers vormen een werkgroep van 2 á 3 mensen. Deze groep zorgt voor de programmering en organisatie van de zondagmiddagen i.s.m. de sociaal cultureel werker en zakelijk leider van De Sociëteit.

2. Organisatie van lezingen
In 2020 gaan we van start met een aantal lezingen op zondagen. We zijn op zoek naar twee mensen die met ons mee willen denken over de opzet en het programma en willen meehelpen bij de organisatie. We starten met de voorbereidingen in het najaar van 2019.

Heeft u belangstelling? Neemt u dan contact op met Tanja Schermerhorn (sociaal cultureel werk De Sociëteit). Mail: scwsocieteit@binnenstadscentrum.nl  of mobiel: 06 18 61 08 08.

Hulp om de Hoek

Team Hulp om de hoek zoekt versterking
Hulp om de hoek biedt een helpende hand bij praktische klussen en gezelschap. Het werkgebied is de binnenstad, waaronder de Schelphoek. Het team werkt vanuit De Sociëteit aan het Luttik Oudorp.
Het vrijwilligersteam van Hulp om de hoek (HodH) bestaat uit vrijwilligers die zich inzetten voor hun mede-buurtbewoners. De vrijwilligers worden hierbij ondersteund door De Sociëteit (faciliteiten en begeleiding).

We zijn op zoek naar een medewerk(st)er voor het coördinatieteam, die:
– Graag wil werken voor en met (kwetsbare) mensen, communicatief vaardig is en houdt van samenwerken
– Wil meedenken en -doen in de organisatie en de verdere ontwikkeling
– De administratie op orde houdt voor het team, zoals het bijhouden van klussen, mails, nieuwsbrief, e.d.
– Deskundig is op het gebied van computerwerk (overweg kan met Word, Excel, Google drive)
– Gemiddelde 2 á 3 uur per week tijd wil en kan investeren

Heeft u belangstelling? Neemt u dan contact op met Tanja Schermerhorn (sociaal cultureel werk De Sociëteit). Mail: scwsocieteit@binnenstadscentrum.nl  of mobiel: 06 18 61 08 08.

Het geheugen van de binnenstad

De werkgroep van Het geheugen van de binnenstad verzamelt persoonlijke herinneringen en verhalen over het dagelijks leven vanaf ca.1900, in de Alkmaarse binnenstad. Ons werkgebied  is Luttik Oudorp, Verdronkenoord en omgeving. De werkgroep zoekt versterking.

Schrijver/redacteur (m/v) van het verhaal van de maand
Elke maand wordt een Verhaal van de maand gemaakt, met persoonlijke herinneringen en foto’s van het dagelijks leven vroeger in de binnenstad. Het verhaal wordt volgens een vast format opgesteld, tekst en foto’s wisselen elkaar af op een dubbelzijdig A4. Het geheel wordt samengesteld aan de hand van een interview, notities en (beeld)materiaal uit het familiealbum of Regionaal archief, dat verzameld  is door vrijwilligers van de werkgroep.
Maandelijks ca. 4-6 uur voor een opzet van het verhaal, aanvullingen verwerken van de werkgroep en een correctieronde.

Heeft u belangstelling? Neemt u dan contact op met Tanja Schermerhorn (sociaal cultureel werk De Sociëteit). Mail: scwsocieteit@binnenstadscentrum.nl  of mobiel: 06 18 61 08 08.